Način pripreme
Naseckajte luk na tanke polukrugove i stavite u dobro zagrejan tiganj sa maslinovim uljem.
Držite luk na srednjoj vatri dok ne postane svetlo braon i dok se ne karamelizuje. Dok se luk prži, pređite na jabuke tako što ih dobro operete i nasečete na make komadiće.
Kada se luk zaprži i karamelizuje, prebacite u posudu za salatu. U zagrejan tiganj stavite komadiće maslaca i dodajte naseckane jabuke da se zaprže do svetlo smeđe karamel boje.
Tako spremljene jabuke stavite u posudu za salatu kod luka.
Sada je vreme da se isprži pileća džigerica.
U džigericu dodajte zaprženi luk i karamelizovane jabuke. Manji deo vašim omiljenih začina so i crni biber, sasvim malo.
Ostavite da se krčka nekoliko minuta uz nerpestano mešanje na slaboj vatri, dok se džigerica ne skuva.
Pileća džigerica sa jabukama je lepo i najvažnije, veoma ukusno jelo.
Uživajte!
Pogledajte još kako da vam ne prska džigerica prilikom prženja, kao i kako da pravilno očistite džigericu.