Način pripreme
Šećer se meša sa jajima dok se ne dobije pena.
Maslac s eistopi i nakon toga se skida sa vatre, dodaje se ulje.
Veoma dobro se izmeša i uz neprestano mešanje se dodaje u šećer sa jajima.
Brašno se proseje u posebnu posudu i meša se sa praškom za pecivo nakon čega se dodaje u smesu.
Orasi se samelju na krupno u secku, nakon čega se dodaju sa cimetom i ekstraktom vanile u smesu. Veoma dobro se meša metalnom žicom za mućenje.
Tepsija u kojoj će se peći se premazuje maslacem.
Odozgo se ređaju domaći keksići od spelte tako što dno mora da bude pokriveno keksićima. Keksići se ne mrve.
Kruške se operu i ogule. Seku se sitno i ređaju se na keksiće. Odozgo se sipa smesa.
Voćni kolač se peče 40 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom. Prilikom serviranja se posipa šećerom u prahu.
Jesenji kolač od spelte sa kruškama i orasima je gotov.