Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini od jabuka sa vanilom

Mafini od jabuka sa vanilom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Mafini od jabuka sa vanilom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
20
"Uvek imamo mesta za bar jedan ovaj mafin sa jaubkom i vanilom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja, kristal
  • ulje - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • brašno - 3 i 1/2 šolje, belo, približno
  • vanila - 2 kesice
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • jabuke - 500 g ili više po ukusu
  • voda - 1 šoljica
  • šećer - 3 supene kašike, kristal, za jabuke
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo jabuke. Operemo, oljuštimo i očistimo semenke, isečemo na male komade. Stavljamo isečene jabuke u kaserolu, sipamo 1 šoljicu vode i kuvamo dok tečnost ne ispari. Sipamo u jabuke kristal šećer, 3 supene kašike i mešamo dok se šećer ne rastopi.

Skidamo kaserolu sa vatre i presipamo jabuke u drugu posudu da se ohlade. U kaserolu, gde smo kuvali jabuke, sipamo vodu 1 šolju. Ugrevamo i skidamo sa vatre.

Uključujemo rernu da se ugreva na 180 stepeni i počinjemo da pripremamo testo. U posudu stavljamo 4 jajeta, 1 šolju kristal šećera i 2 vanile.

Mutimo energično na visokoj brzini miksera dok smesa ne postane mekana (5-10 minuta). Pažljivo, nastavljamo da mutimo i dodajemo 1 šolju ulja i 1 šolju vode koje smo skuvali u kaseroli.

Dodajemo i šolju prosejanog brašna, pomešanog sa praškom za pecivo, a posle još brašna da dobijemo gusto testo za kolač. U gotovo testo stavljamo zaslađene i skuvane komade jabuka.

Mešamo pažljivo spatulom i rasporedimo smesu u male kalupe za mafine. Možemo staviti isečene paprike kalupe za pečenje i namazati uljem da se lakše izvade mafini.

Stavljamo kalupe sa testom u ugrejanu rernu na 180 stepeni sa donjim i gornjim grejačem i pečemo dok ne dobiju zlatnu boju, približno 20-30 minuta, zavisi od rerne.

Proveravamo čačkalicom za zube da li su pečeni, treba da izađe suva. Veoma apetitni i aromatični mafini! Serviramo sa sokom, kafom, mlekom i čajem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: