Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Bombone»Pečene bombone sa urmama i ovsenim pahuljicama

Pečene bombone sa urmama i ovsenim pahuljicama

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
49569
Pečene bombone sa urmama i ovsenim pahuljicama
Fotografije: Gabriela Tsulin
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
7 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
19 min.
Porcije
16
"Ako vam se jede nešto korisno i slatko, napravite ove pečene bombone sa uramama i ovsenim pahuljicama"

Potrebni sastojci

  • urme - 100 g
  • ovsene pahuljice - 100 g
  • tahini od lešnika - 50 g
  • čips od kokosa - 10 g, prirodan
  • laneno seme - 10 g, sirovo
  • semenke bundeve - 10 g, sirove
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite urme od koštica.

Stavite ih u blender zajedno sa ovsenim pahuljicama i tahinijem od lešnika.

Blendirajte dok se ne dobije homogena smesa.

Nakon toga dodajte ostale sastojke i promešajte dobro, da se homogenizuje smesa.

Oblikujte loptice (vegan bombone) jednake veličine.

Poređajte bombone u posudu za pečenje, koje ste prethodno pokrili papirom za pečenje.

Pecite bombone od urmi na srednjem nivou u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minuta.

Izvadite posudu iz rernje i ostavite domaće bombone da se potpuno ohlade.

Nakon toga ih stavite u kutiju koja se čvrsto zatvara.

Čuvajte do 2-3 dana pečene bombone sa urmama i ovsenim pahuljicama.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: