Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Zdrav doručak sa čiom

Zdrav doručak sa čiom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k126
Zdrav doručak sa čiom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 7
23/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Ovaj zdrav doručak sa čiom je zasitan i obezbediće vam potreban zdrav početak dana"

Potrebni sastojci

  • kefir - 100 ml
  • čia - 1 supena kašika
  • jabukov sok - 3 supene kašike
  • pčelinji polen - 1 kašičica
  • urme - 3 komada
  • maline - 2 supene kašike
  • pahuljice od spelte - 3 supene kašike
  • bademi - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Doručak je važan deo naših zdravih navika u ishrani.

On treba da bude hranljiv i raznovrsan, kako bi nam obezbedio energiju koja je našem telu potrebna tokom dana.

Dobro balansiran doručak je dobro da uključuje proizvde od integralnih pahuljica /spelta, ovsene pahuljice, heljda i dr./ mlečne proizvode - kefir, kiselo mleko, veganska mleka od orašastih plodova/, voće u skladu sa godišnjim dobom, suplemente kao što su protein, orašasti plodovi, voće i voćni sok, sušeni mikseri, pitanje je izbora i ukusa.

Zdrav doručak je jednostavan za pravljenje i bilo bi dobro da prisustvuje svakodnevno na našem jelovniku.

Uveče stavljamo pahuljice od spelte u kefir kako bi se hidrirale.

Urme i bademe takođe stavljamo u vodu.

U čiu dodajte jabukov sok kako bi se hidrirala.

Ujutru pomešamo i ostale sastojke - voće, iseckane orašaste plodove i urme očišćene od koštica.

Oni će zasladiti doruča i napuniće naš organizam mineralima kao što su fosfor, kalijum, kalcijum i magnezijum, kao i visokim sadržajem vlakana.

Dodajemo pčelinji polen i pažljivo mešamo.

Moje maline su konzervirane, bez šećera i vode. Tako čuvam i drugo letnje voće, tokom zime su odličan dodatak u musli, deserte i ukusne kremove.

Možete da koristite i zamrznuto voće.

Ovaj zdrav doručak sa čiom je zasitan i obezbediće vam potreban zdrav početak dana, štiteći nas od viška štetnih kalorija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: