Način pripreme
Doručak je važan deo naših zdravih navika u ishrani.
On treba da bude hranljiv i raznovrsan, kako bi nam obezbedio energiju koja je našem telu potrebna tokom dana.
Dobro balansiran doručak je dobro da uključuje proizvde od integralnih pahuljica /spelta, ovsene pahuljice, heljda i dr./ mlečne proizvode - kefir, kiselo mleko, veganska mleka od orašastih plodova/, voće u skladu sa godišnjim dobom, suplemente kao što su protein, orašasti plodovi, voće i voćni sok, sušeni mikseri, pitanje je izbora i ukusa.
Zdrav doručak je jednostavan za pravljenje i bilo bi dobro da prisustvuje svakodnevno na našem jelovniku.
Uveče stavljamo pahuljice od spelte u kefir kako bi se hidrirale.
Urme i bademe takođe stavljamo u vodu.
U čiu dodajte jabukov sok kako bi se hidrirala.
Ujutru pomešamo i ostale sastojke - voće, iseckane orašaste plodove i urme očišćene od koštica.
Oni će zasladiti doruča i napuniće naš organizam mineralima kao što su fosfor, kalijum, kalcijum i magnezijum, kao i visokim sadržajem vlakana.
Dodajemo pčelinji polen i pažljivo mešamo.
Moje maline su konzervirane, bez šećera i vode. Tako čuvam i drugo letnje voće, tokom zime su odličan dodatak u musli, deserte i ukusne kremove.
Možete da koristite i zamrznuto voće.
Ovaj zdrav doručak sa čiom je zasitan i obezbediće vam potreban zdrav početak dana, štiteći nas od viška štetnih kalorija.