Način pripreme
Pospite šnicle začinima - ja imam mllin sa miksom začina za šnicle, koji sadrži biber, šareni biber, korijander, so i dr. Prelijte sa delom piva i ostavite da se marinira bar 30 minuta.
Nakon toga prebacite šnicle u podmazanu posudu za pečenje, pospite sa još malo začina, ako procedite i prelijte preostalim pivom. Pecite u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo, okrećući ih da se peku sa obe strane.
Za to vreme stavite oljušten krompir da se kuva dok ne bude polu gotov. Najbolje da ih odaberete srednje veličine - da ne budu mnogo veliko. Ocedite omekšali krompir i zagrejte veliki i duboki tiganj sa maslacem i uljem. Dodajte neoljuštene čenove belog luka i nakon minut mešanja ih izvadite.
U tiganj stavite prepolovljen ili na krupne parčiće isečen krompir. Ako je potrebno ispržite količinu iz dva puta. Ispržite ih, okrećući ih da se zaprže ravnomerno i da dobiju lepu preplanulost.
Na sredini kuvanja dodajte opet beli luk u tiganj i pospite solju i biberom. Malo kasnije dodajte ruzmarin. Nakon što su krompirići gotovi sklonite s vatre i na kraju pospite sveže narendanom korom limuna i sa nekoliko prstohvata dimljene aleve paprike.
Nek vam je slatko!