Način pripreme
Mutimo jaja u posudi.
Dodajemo polovinu blago zagrejanog svežeg mleka, šećera, soli i ulja. Mešamo i dodajemo polovinu brašna i griz.
Mešamo dok se ne homogenizuje i dodajemo ostalo mleko, vanilin šećer i ostalo brašno.
Mešamo dok se ne dobije homogena smesa.
Gulimo jabuku i rendamo je u smesu. Pomešamo dobro.
Ostavljamo smesu na 5-6 minuta sa strane i ponovo promešamo.
Zagrevamo teflonski tiganj na ringli i u njemu pečemo američke palačinke sipajući po 1/2 kutlače smese, a pre svakog sipanja mažemo sa po malo ulja.
Ređamo palačinke sa jabukama jednu na drugu u tanjir.
Serviramo gotove američke palačinke sa jabukom tople sa omiljenim slatkom, medom, javorovim sirupom ili drugim po želji.
Od ove doze se dobija 10 palačinki.