Način pripreme
U veliku posudu stavite vaše brašno bez glutena ili obično belo brašno, so, sodu za hleb i pažljivo promešajte.
U bokal ili manju posudu stavite jaja i mleko i mutite dok ne postane glatko.
Napravite kladenac u posudi s brašnom i dodajte mokre sastojke.
Mutite dok smesa ne postane glatka i homogena.
Tiganj stavite na slabu vatru i poprskajte niskokaloričnim sprejem za kuvanje ili kravljim maslacem (1 supena kašika ulja).
Kada se masnoća u tiganju zagreje, stavite testo za palačinke.
Za svaku palačinku su potrebne otprilike dve i po supene kašike testa.
Ostavite da se peče, dok ne počnu da se formiraju balončići i dok stranice ne budu gotove (otprilike 2-4 minute).
Okrenite i pecite 2-4 minuta sa druge strane ili dok se ne dobije zlatkasto smeđa boja.
Ponovite, dok ne iskoristite svo testo, za pečenje se koristi malo manje od supene kašike ulja (kravljeg maslaca) za svaku američku palačinku.
Sevirajte sa javorovim sirupom i slaninom, ukoliko volite i uživajte!
Slanina sa javorovim sirupom je neverovatno ukusna kombinacija!
Definitivno probajte i uživajte u mojim slanim američkim palačinkama!