Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Američke palačinke»Moje slane američke palačinke

Moje slane američke palačinke

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Moje slane američke palačinke
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
10
"Slatke su sjajne, hajde da vidimo da li će nam se dopasti i slane američke palačinke"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g, brašno bez glutena, ili belo
  • soda za hleb - ½ kašičice ili 1 prašak za pecivo
  • morska so - ½ kašičice
  • seže mleko - 300 ml (ili kiselo mleko)
  • jaja - 2 komada
  • maslac
  • kokosovo ulje
  • ulje - za premazivanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu stavite vaše brašno bez glutena ili obično belo brašno, so, sodu za hleb i pažljivo promešajte.

U bokal ili manju posudu stavite jaja i mleko i mutite dok ne postane glatko.

Napravite kladenac u posudi s brašnom i dodajte mokre sastojke.

Mutite dok smesa ne postane glatka i homogena.

Tiganj stavite na slabu vatru i poprskajte niskokaloričnim sprejem za kuvanje ili kravljim maslacem (1 supena kašika ulja).

Kada se masnoća u tiganju zagreje, stavite testo za palačinke.

Za svaku palačinku su potrebne otprilike dve i po supene kašike testa.

Ostavite da se peče, dok ne počnu da se formiraju balončići i dok stranice ne budu gotove (otprilike 2-4 minute).

Okrenite i pecite 2-4 minuta sa druge strane ili dok se ne dobije zlatkasto smeđa boja.

Ponovite, dok ne iskoristite svo testo, za pečenje se koristi malo manje od supene kašike ulja (kravljeg maslaca) za svaku američku palačinku.

Sevirajte sa javorovim sirupom i slaninom, ukoliko volite i uživajte!

Slanina sa javorovim sirupom je neverovatno ukusna kombinacija!

Definitivno probajte i uživajte u mojim slanim američkim palačinkama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: