Način pripreme
Isotpite kokosovo olje. U posudi pomešajte ovsene pahuljice i sveže mleko. Promešajte i ostavite 10-15 minuta.
Nakon toga u ovu smesu dodajte kakao, jednu isečenu bananu, kokosovo ulje, med i jedno jaje.
Pasirajte smesu za čokoladne kolačiće da bude glatka i homogena.
Dodajte kokosovo brašno, brašno i prašak za pecivo. Koristila sam brašno od spelte, ali može i sa belim brašnom. Promešajte.
Spremite kalup za mafine i stavite po jednu papirnu korpicu u svako gnezdo.
Na dno svake stavite po dve kašike smese za ovsene kolačiće.
Pospite čokoladnim kapljicama i na sitno isečenim parčićima koštunjavog voća.
Pokrijte ih preostalom čokoladnom smesom. Odozgo takođe pospite čokoladom i koštunjavim voćem.
Stavite mafine da se paku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni sa ventilatorom 30 minuta.
Servirajte ove ukusne ovsene kolačiće sa kokosom i čokoladom uz popodnevnu kafu ili čaj.
Prijatno!