Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kolači za goste»Kolačići sa duplim čokoladnim kremom i kokosom

Kolačići sa duplim čokoladnim kremom i kokosom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Kolačići sa duplim čokoladnim kremom i kokosom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Zadovoljstvo 2 u 1 - duplo čokoladni kolačići sa čarobnim kremom!"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • voda - 4 supene kašike, vruća
  • brašno - 100 g
  • skrob - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • za krem
  • puding - 2 komada, vanila (po 60 g)
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 4 - 5 supenih kašika
  • bela čokolada - 1 komad
  • čokolada - 1 komad, crna
  • želatin - 2 komada (po 10 g)
  • pavlaka - 400 ml, tečna
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se mute u vazdušast krem. U njih se dodaje vruća voda i uz neprestano mešanje postepeno se dodaje šećer. Na kraju se dodaje prosejano brašno, skrob i prašak za pecivo.

Dobro se meša i smesa se sipa u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Kora se peče na 180 stepeni otprilike 35 minuta.

Priprema se puding prema uputstvima na pakovanju. Skida se sa ringle i u njega se dodaje želatin (koji ste prethodno namočili u 100 ml vode, dok ne nabubri). Dobro se izmeša.

Smesa se podeli na dva dela i u jedan se dodaje crna čokolada, u drugi - bela. Ostavljaju se oba krema da se dobro ohlade.

Kora se stavlja u kalup (sa otkopčavajućim stranicama) u kom ste je pekli. Preliva se sokom iz kompota i šećernim sirupom.

Sipa se beli krem, a odozgo smeđi krem. Ostavlja se u frižideru da se stegnu.

Nakon toga se muti pavlaka i sipa se na krem. Dobro se zagladi i posipa se kokosovim brašnom. Ostavlja se u frižideru na nekoliko sati.

Vadi se i seče se na kolačiće.

Kolačići sa duplim čokoladnim kremom i kokosom su veoma ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: