Način pripreme
Umutimo žumanca sa smeđim šećerom u posudi. Dodajemo kokosovo ulje, ulje i sok od limuna (može i od drugog citrusa), mešajuću dobro.
Sledi da dodamo kokosovo brašno sa praškom za pecivo i izmrvljene lešnike. Treba da se dobije smesa kao za kolač.
Belanca mutimo u sneg (obavezno sa suvim priborom) nakon čega ih brzo stavljamo u gotovu smesu, blago muteći da ne spadnu.
Stavlkamo malo smese u kalupe za mafine, namazane ulje, posle malo slatka od smokvi i posle opet smesu. Tako ređamo dok se smesa ne potroši.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni na 160 stepeni dok ne bude gotovo (15-20 minuta).
Proveravamo drvenim štapićem da či su naši kokos mafini ispečeni (testo ne treba da se lepi po njemu).
Na kraju vadimo mafine iz kalupa i posipamo kokosovim brašnom.
Nek vam je slatko uz ove jedinstvene mafine sa kokosovim brašnom!