Način pripreme
Sočnu i ukusnu baklavu sam spremila tako da bude malo zdravija, tako što sam u nadevu belo brašno zamenila kokosovim i umesto kakaa sam dodala brašno od rogača.
Kuvajte sirup od vode i šećera dok se ne istopi i ohladite.
Dodajte limunov sok po ukusu, kod mene je sok od polovine limuna.
U posudi mutite jaja sa šećerom. Dodajte kokosovo brašno i prosejano brašno od rogača sa praškom za pecivo.
U pravougaonu tepsiju naizmenično slažite 7 kora posutih uljem jednu na drugu, preklapajući ih na dva dela kroz sredinu.
Sipajte nadev sa kokosovim brašnom i odozgo poređajte drugu polovinu kora. Isecite na kvadrate i pospite uljem po razrezima i po korama.
Pecite ukusnu baklavu u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne postane zlatkasta - otprilike 25-30 minuta, pri čemu je nakon 20 minuta možete smanjiti na 160°C da ne pregori.
Izvadite i kultačom zalijte hladnim sirupom.
Ostavite na hladnom da upije, posle svaku porciju pospite kokosovim brašnom i gotovo.
Prijatno, sočna i veoma ukusna baklava sa kokosovim brašnom i rogačem!