Način pripreme
Oljuštite bananu. Iseckajte je na komade i stavite u blender. Veličina na koju sečete bananu, zavisi od jačine vašeg blendera. Ako je blender jak, možete samo ubaciti voće u njega.
Nakon toga operite veoma dobro jabuku. Po želji, možete da je oljuštite.
Presecite je na pola i dobro očistite semenke u sredini.
Nakon toga i jabuku naseckajte na komade i ubacite je u blender. Isti postupak sledi i sa kruškom. Možete i nju da oljuštite, ako želite. U komadima je ubacite u blender.
Nema potrebe da dodajete šećer, jer je voće dovoljno slatko, a kod ishrane beba nikako ne treba preterivati sa šećerom.
Zatvorite blender i sameljite sve veoma dobro. Ako jabuka i kruška nisu dovoljno sočne, možete da dodate malo vode, ali ona mora da bude prokuvana.
Kada sve sameljete dobro, sipajte smesu u teglice. Ako se kaša ne jede odmah, možete je čuvati u frižideru i tamo može izdržati najmanje 2 dana, a nakon toga počinje da se menja ukus voća, uprkos čuvanju u frižideru.
I upravo zbog toga je dobro da pire za bebe pripremate u manjim količinama i da ga koristite što pre.
Domaći voćni pire za bebe je ukusan i koristan.