Način pripreme
Indijski orah se potopi u vodu na 2 sata. Najbolje na jednu noć. Priprema se kora za tortu. Orasi i urme se stavljaju u blender. Melju se dok se ne dobiju fine mrve. Dodaje se voda /mlaka/. Dodaje se i istopljeno kokosovo ulje. Ponovo se blenda.
Formira se lepljivo testo. Smesa se raspoređuje kašikom po dnu kalupa za tortu. Stavlja se u frižider.
Priprema se čokoladni krem. Čokolada se izlomi u šerpicu. Dodaje se kokosovo mleko.
Istopi se na vodenoj pari uz periodično mešanje.
Baca se voda u kojoj se namakao indijski orah. Opere se i ocedi.
Indijski orah se stavlja u posudu blendera. Dodaje se čokoladno mleko, urme, istopljeno kokosovo ulje i mali prstohvat soli. Sve se blenda dok se ne dobije homogeni veganski čoko krem.
Njegova gustina je slična bozi. Uzima se kora iz frižidera. Čokoladni krem se ravnomerno sipa u kalup.
Zdrava torta se ostavlja u frižideru na 5-6 sati da se stegne. Skida se prsten. Dekoriše se po želji. U ovom slučaju sam koristila filirane bademe za strane, kokosovo brašno za natpis i sušeno voće za svežinu. Zdrava čokoladna torta sa orasima i urmama je odgovarajuća za svaki povod.