Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čizkejk»Raskošan čizkejk sa topingom od malina

Raskošan čizkejk sa topingom od malina

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k420
Raskošan čizkejk sa topingom od malina
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
09/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Krišom ćemo ponovo i ponovo jesti ovaj raskošan čizkejk, čak i posle večere"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • maslac - 100 grama
  • keks - 200 grama (sa maslacem)
  • za krem
  • maskarpone sir - 250 grama
  • tečna pavlaka - 250 ml, za mućenje
  • krem sir - 1 kutijica, Filadelfija (prirodni)
  • šećer u prahu - po ukusu
  • za sos
  • šećer - 5 supenih kašika
  • maline - 150 grama
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks i pomešajte ga sa tečnim maslacem, dobro izmešajte.

Pripremite kalup sa pokretnim prstenom (25 cm). Pokrijte ga papirom za pečenje i sipajte mrvice od keksića (ostavite mali deo za ukras). Dobro pritiskajte kako bi se oblikovala keks kora.

Stavite kalup u frižider kako bi se kora stegnula.

Za to vreme pripremite krem. Sipajte dobro ohlađenu pavlaku u posudu i mutite dok se ne dobije gust krem, a na kraju dodajte šećer u prahu. Sipajte maskarpone sir i krem sir koristeći mikser za mućenje kako biste dobili homogenu smesu.

Sipajte krem od pavlake na osnovuod keksića. Stavite čizkejk u frižider u toku noći.

Narednog dana pripremite sos. Operite maline i prokuvajte ih na 5-6 minuta zajedno sašećerom. Ohladite sos od malina.

Pomoću noža prođite po rubovima čizkejka i oslobodite od kalupa. Zalijte smesom od malina i ponovo stavite u frižider.

Od odvojtene smese sa keksićima napravite male loptive i poređajt ih odozgo.

Raskošan čizkejk sa topingom od malina je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: