Način pripreme
Sameljite keks i pomešajte ga sa tečnim maslacem, dobro izmešajte.
Pripremite kalup sa pokretnim prstenom (25 cm). Pokrijte ga papirom za pečenje i sipajte mrvice od keksića (ostavite mali deo za ukras). Dobro pritiskajte kako bi se oblikovala keks kora.
Stavite kalup u frižider kako bi se kora stegnula.
Za to vreme pripremite krem. Sipajte dobro ohlađenu pavlaku u posudu i mutite dok se ne dobije gust krem, a na kraju dodajte šećer u prahu. Sipajte maskarpone sir i krem sir koristeći mikser za mućenje kako biste dobili homogenu smesu.
Sipajte krem od pavlake na osnovuod keksića. Stavite čizkejk u frižider u toku noći.
Narednog dana pripremite sos. Operite maline i prokuvajte ih na 5-6 minuta zajedno sašećerom. Ohladite sos od malina.
Pomoću noža prođite po rubovima čizkejka i oslobodite od kalupa. Zalijte smesom od malina i ponovo stavite u frižider.
Od odvojtene smese sa keksićima napravite male loptive i poređajt ih odozgo.
Raskošan čizkejk sa topingom od malina je gotov.