Način pripreme
Belanca umutite sa šećerom na sneg. U njih dodajte prosejano brašno i sodu. Mešajte uz pomoć spatule.
Dodajte orahe i ponovo lagano mešajte da ne padnu belanca. Dobijenu smesu sipajte u pleh (moj je 20 cm) i pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Odvojena žumanca ugrejte na pari sa šećerom u prahu, mešajte neprestano. Čim tečnost počne da se zgušćuje i dobija konsistenciju krema, posudu skinite sa vatre i ostavite sa strane da se ohladi.
Maslac treba da bude na sobnoj temperaturi. Umutite najbolje mikserom i u njega dodajte smesu sa žumancima.
Vratite se na kore, može ih biti 2 ili 3, ja sam isekla na 2. Između rasporedite krem od jaja.
Preko druge kore sipajet čokoladu, rastopljenu na pari, prethodno odhlađenu.
Gotovu tortu od oraha stavite u frižider da se stegne. Pola sata je dovoljno.
Nakon toga torta sa čokoladom i orasima i mnogo krema je spremna za jelo!