Način pripreme
U posudi umutimo jaja sa šećerom uz pomoć miksera dok ne dobijemo mekanu smesu. Dodajemo kašikom vodu, promešamo.
Pomešamo sa čašom brašna, kakaom i praškom za pecivo.
Prosevamo u testo i mešamo smesu. Sipamo u široki pleh, obložen papirom za pečenje.
Pečemo koru u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube nakon 15 minuta. Vadimo, okrećemo koru i nakon što skinemo papir isečemo ivice, a posle sečemo na dva jednaka dela.
Pripremamo krem, ugrevamo 400 ml svežeg mleka sa šećerom. U posudi umutimo dva jajeta, dodajemo puding u prahu i sa odvojenih 100 ml svežeg mleka promešamo da dobijemo kašu.
Sipamo u sveže mleko i mešamo na tihoj vatri da se zgusne. Skidamo sa vatre i dodajemo kockicu maslaca da se rastopi.
Prebacujemo u novu posudu, pokrivamo folijom i ostavljamo da se ohladi. Da bi bilo brže ja sam stavila u zamrzivač na 30 minuta.
Viljuškom umutimo kiselu pavlaku, dodajemo hladan puding u delovima i mešamo dok ne dobijemo krem. Ostaće vam jedna čaša od 200 ml da jedete krem.
Probajte, ako volite da je mnogo slatko, dodajte još šećera u prahu, ali je meni bilo dobro.
Trešnje očistimo od koštica i isečemo na dva dela.
Ređamo koru, krem, odozgo trešnje, pokrivamo kremom i ponovo korom.
Završimo tortu od trešanja, pokrivamo kremom i ponovo korom.
Završavamo tortu od trešanja, namažemo kremom i ostavljamo da se stegne 2-3 sata u frižideru.
Odlična jednostavna torta sa trešnjama, lagana, sveža i letnja! Neka vam je slatko!