Način pripreme
Počinjemo sa blanširanjem zelja očišćenog od žilica i vrhova koprive.
Zeleniš sitno iseckajte tako što ocedite od vode. U posudi mutite jaja sa malim prstohvatom soli.
Dodajete kisleo mleko sa sodom umućenom u njemu da se aktivira, sipajte maslinovo ulje, izmrvljeni sir, izrendnai kačkavalj, prašak za pecivo i ovsene pahuljice.
Mešajte dok se ne dobije srednje gusta smesa i sipajte u tepsiju od 254 cm na papir za pečenje.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne postane zlatkasto otprilike 18-20 minuta, probajte čačkalicom za zube da li je gotovo.
Izvadite, skinite papir i isecite zdravu zeljanicu na komade u tanjir.
Garnirajte kolutićima čeri paradajza i servirajte.
Ukusno, dijetalno i zdravo - zeljanica sa ovsenim pahuljicama!
Prijatno!
Komentari