Zeljanica sa ovsenim pahuljicama
Лападник с овесени ядки
bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zeljanica sa ovsenim pahuljicama

Zeljanica sa ovsenim pahuljicama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Početnik
2k299k23
Zeljanica sa ovsenim pahuljicama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
29/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Zanimljiv predlog za zeljanicu sa ovsenim pahuljicama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • maslinovo ulje - 1 čep
  • so - 1 mali prstohvat
  • zelje - 1 vezica, blanširan
  • kopriva - 6 strukova, blanširana
  • sir - 100 g, izrmvljeni
  • kačkavalj - 40 g, izrendan
  • ovsene pahuljice - 3 supene kašike, fine, bez vrha
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • čeri paradajz - 2 komada
  • soda za hleb - 1, 2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa blanširanjem zelja očišćenog od žilica i vrhova koprive.

Zeleniš sitno iseckajte tako što ocedite od vode. U posudi mutite jaja sa malim prstohvatom soli.

Dodajete kisleo mleko sa sodom umućenom u njemu da se aktivira, sipajte maslinovo ulje, izmrvljeni sir, izrendnai kačkavalj, prašak za pecivo i ovsene pahuljice.

Mešajte dok se ne dobije srednje gusta smesa i sipajte u tepsiju od 254 cm na papir za pečenje.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne postane zlatkasto otprilike 18-20 minuta, probajte čačkalicom za zube da li je gotovo.

Izvadite, skinite papir i isecite zdravu zeljanicu na komade u tanjir.

Garnirajte kolutićima čeri paradajza i servirajte.

Ukusno, dijetalno i zdravo - zeljanica sa ovsenim pahuljicama!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: