Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Ledeni čiz paj sa džemom

Ledeni čiz paj sa džemom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k218
Ledeni čiz paj sa džemom1 / 3
18/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Kao poznavaoci preporučujemo Vam ovaj lagan i prijatan Ledeni čiz paj sa džemom! Vredi da ga pripremite !"

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g, običan
  • maslac - 80 g, istopljeni
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • cimet - 1/2 kašičice
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • želatin - 1 kesica (10 g)
  • sitni sir - 250 g
  • kondenzovano mleko - 200 g /nezaslađeno/
  • šećer - 5 supenih kašika
  • limunov sok - 1 supena kašika
  • vanila - 1 kesica (0.2 g)
  • jagode - 200 g /može i drugo voće/
  • džem - 1/2 teglice od jagoda (otprilike 300 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se samelje u blenderu kako bi se pretvorio u mrve. Sipa se u kalup za torte /24-26 cm/ i umese se sa istopljenim maslacem.

Dodaje se muskatni oraščić, cimet, šećer u prahu. Kašikom se lepo pritiska po dnu kalupa kako bi se izbacio vazduh i da se smesa dobro slepi.

Jagode se pasiraju.

Mikserom se muti sitni sir, kondenzovano mleko, sokod limuna, šećer i vanila.

Treba da se dobije fin krem i tada sye dodaju pasirane jagode i dobro se muti.

Želatin se pomeša sa 4-5 supenih kašika hladne vode. Dobro nabubri i stavlja se u posudu sa malo vode, blago se zagreva dok se u potpunosti ne istopi. Ne sme da provri.

Dodaje se u smesu od jagoda i sipa se na koru od keksa.

Paj se ostavlja na nekoliko sati u frižideru da se dobro stegne.

Džem se zagreva u posudi na slaboj vatri i posle se premazuje površina ohlađenog paja.

Ostavlja se u frižideru na otprilike 2 sata.

Ledeni čiz paj sa džemom je veoma ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: