Način pripreme
Keks se samelje u blenderu kako bi se pretvorio u mrve. Sipa se u kalup za torte /24-26 cm/ i umese se sa istopljenim maslacem.
Dodaje se muskatni oraščić, cimet, šećer u prahu. Kašikom se lepo pritiska po dnu kalupa kako bi se izbacio vazduh i da se smesa dobro slepi.
Jagode se pasiraju.
Mikserom se muti sitni sir, kondenzovano mleko, sokod limuna, šećer i vanila.
Treba da se dobije fin krem i tada sye dodaju pasirane jagode i dobro se muti.
Želatin se pomeša sa 4-5 supenih kašika hladne vode. Dobro nabubri i stavlja se u posudu sa malo vode, blago se zagreva dok se u potpunosti ne istopi. Ne sme da provri.
Dodaje se u smesu od jagoda i sipa se na koru od keksa.
Paj se ostavlja na nekoliko sati u frižideru da se dobro stegne.
Džem se zagreva u posudi na slaboj vatri i posle se premazuje površina ohlađenog paja.
Ostavlja se u frižideru na otprilike 2 sata.
Ledeni čiz paj sa džemom je veoma ukusan!