Način pripreme
Žumanca odvojiti od belanaca. U žumanca dodati 3 kašike šećera, brašno i umutiti mikserom. Uliti 100 ml hladnog mleka i sve umutiti mikserom.
U šerpi usuti 400 ml mleka, dodati vanilin šećer i staviti na vatru da provri. U vrijuće mleko ukuvati smesu od žumanaca.]
Kuvati pet minuta. Dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi.
Skloniti šerpu sa ringle.Izručiti u staklenu ili plastičnu posudu lako bi se brže prohladila smesa.
Belanca umutiti sa šest kašika šećera i dodati ih u mlaku smesu od žumanaca. Kratko umutiti mikserom.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela-u jedan deo dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i umutiti mikserom, a drugi deo ostaviti takav kakav jeste (žut).
Naizmenično sipati obe smese u plastičnu posudu, poklopiti i ostaviti u zamrzivač na par sati (dok se ne stegne).
Posudu sa starinskim sladoledom izvaditi iz zamrzivača.
Kašikom za sladoled vaditi kugle, servirati i poslužiti.
Uživajte, prijatno!
Komentari