Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći filei sa sosom od četiri sira

Pileći filei sa sosom od četiri sira

ažurirano:
Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221392k
Pileći filei sa sosom od četiri sira
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ovi filei spremljeni u sosu od četiri sira se bukvalno tope u ustima. Jelo koje obavezno treba da probate."

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g, file
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 čen
  • plavi sir - 100 g
  • topljeni sir - 100 g
  • krem sir - 100 g
  • beli sir - 100 g
  • pavlaka - 200 ml
  • belo vino - 200 ml
  • pileći bujon - 200 ml
  • maslinovo ulje - 200 ml
  • beli biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zapržite u malo maslinovog ulja luk i beli luk. Dodajte malo belog vina.

Dodajte sireve, pavlaku i pileći bujon i ostavite da se zgusne.

Pileći file isecite na trakice i začinite solju i biberom. Pileće ivice zapržite u tiganju u malo maslinovog ulja 10-12 minuta.

Ugasite preostalim belim vinom. Na kraju dodajte sos od četiri sira.

Servirajte sa garnirungom od pirinča i povrća.

Pileći fileti sa sosom od četiri sira su mnogo ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: