Način pripreme
Trebaju nam mali, beli pileći filei. Ako su debeli, lagano izlupamo fileee. Posolimo i pospemo belim biberom. Ostavljamo ih sa strane da upiju mirise.
Operemo pečurke. Koristimo male pečurke.
U dubokom tiganju sa malo ulja propržimo pečurke. Promešamo, a dok pržimo u tiganju pečurke, stavljamo brašno dok ne dobijemo željenu gustinu. Dodajemo toplu vodu i ponovo promešamo.
Smanjujemo ringlu i ostavljamo da se skuva. Često mešamo sos sa pečurkama.
Namažemo gril tiganj sa malo ulja. Pečemo meso sa obe strane na gril tiganju. Ne treba mnogo da ga prepečemo, zato što će se dodatno kuvati.
Kad isepečemo meso, stavljamo ga u sos. Ostavljamo da se krčka.
Kad bude gotovo serviramo u velikom tanjiru, pileći file i sos sa pečurkama.
Posipamo na kraju sitno iseckanim peršunom, po želji.