Način pripreme
Pileće meso potopite u vodu na jednu noć i isecite na filee, ako želite možete ih ponovo staviti u vodu na nekoliko sati.
Nakon toga je spremno za mariniranje - koristite odgovarajuću marinadu za pileće meso. Može biti i najobičnija (ulje, soja sos, senf, začini). Čim se meso marinira, ostavite ga u frižideru da odstoji. Pecite na gril tiganju ili roštilju.
Prilikom serviranja možete iseći pileće filee na komade ili zalogaje. Iseckajte prirodne masline na komade i stavite ih preko piletine. One nose bogat ukus i neobrađene prirodne masline imaju prijatan gorak ukus, a meso same masline je sa bojama koje se prelivaju, čak i kada su potpuno zrele. Ukrasite tanjir senfom i začinite kombinacijom začina - bosiljkom, mentom, origanom i kurkumom.
Pazite kada dodajete kurkumu zbog njenog posebnog ukusa, koji je pikantan, topao i gorak. Ona se dobro vidi - suprotstavlja se i akcentuje ukus ostalih sastojaka, koji su takozvani najbolji prijatelji. Oni daju šaren ukus i dopunjuju se.