Način pripreme
Kokosovo mleko se stavlja u posudu na ringlu i dodaje se eritritol. U smesu se dodaje i organski kakao.
Još dok je sve na ringli, pasira se pasatorom dok se ne dobije glatka smesa.
Postepeno se dodaje i ksantan guma. Pasatorom se mute sve grudvice.
Tečnost treba da postane kao testo za palačinke. Nakon toga se smesa ostavlja da se ohladi, sipa se u odgovarajuću posudu i stavlja se u zamrzivač da se ohladi.
Pavlaka treba da odstoji nekoliko sati u frižideru pre nego što se umuti mikserom u gust krem.
U nju se dodaje smesa iz zamrzivača koja se ohladila na barem sat vremena. Sve se lepo izmeša dok se ne dobije homogena smesa.
Gotov krem se stavlja u kalupčiće za sladolede ili odgovarajuću kutiju. Ostavlja se da odstoji jednu noć.
Domaći sladoled se vadi veoma jednostavno iz kalupčića ako nakon vađenja iz zamrzivača ostavite kalupčiće sa strane na 5 minuta i nakon toga povučete čačkalicu.
Neka vam je ukusno sa mojim domaćim sladoledom sa eritritolom.