Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni Sladoled»Domaći sladoled sa eritritolom

Domaći sladoled sa eritritolom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
3871212k113
Domaći sladoled sa eritritolom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 5
11/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
16
"Domaći sladoled se vadi veoma jednostavno iz kalupčića ako nakon vađenja iz zamrzivača ostavite kalupčiće sa strane na 5 minuta i nakon toga povučete čačkalicu."

Potrebni sastojci

  • kokosovo mleko - 400 g /1 konzerva/ klasik
  • eritritol - 150 g
  • ksantan guma - 1/2 kašičice
  • organski kakao - 50 g
  • pavlaka - 500 ml, punomasni, za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kokosovo mleko se stavlja u posudu na ringlu i dodaje se eritritol. U smesu se dodaje i organski kakao.

Još dok je sve na ringli, pasira se pasatorom dok se ne dobije glatka smesa.

Postepeno se dodaje i ksantan guma. Pasatorom se mute sve grudvice.

Tečnost treba da postane kao testo za palačinke. Nakon toga se smesa ostavlja da se ohladi, sipa se u odgovarajuću posudu i stavlja se u zamrzivač da se ohladi.

Pavlaka treba da odstoji nekoliko sati u frižideru pre nego što se umuti mikserom u gust krem.

U nju se dodaje smesa iz zamrzivača koja se ohladila na barem sat vremena. Sve se lepo izmeša dok se ne dobije homogena smesa.

Gotov krem se stavlja u kalupčiće za sladolede ili odgovarajuću kutiju. Ostavlja se da odstoji jednu noć.

Domaći sladoled se vadi veoma jednostavno iz kalupčića ako nakon vađenja iz zamrzivača ostavite kalupčiće sa strane na 5 minuta i nakon toga povučete čačkalicu.

Neka vam je ukusno sa mojim domaćim sladoledom sa eritritolom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: