Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni sladoled»Domaći sladoled sa eritritolom

Domaći sladoled sa eritritolom

ažurirano:
Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4801492k
Domaći sladoled sa eritritolom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
16
"Domaći sladoled se vadi veoma jednostavno iz kalupčića ako nakon vađenja iz zamrzivača ostavite kalupčiće sa strane na 5 minuta i nakon toga povučete čačkalicu."

Potrebni sastojci

  • kokosovo mleko - 400 g /1 konzerva/ klasik
  • eritritol - 150 g
  • ksantan guma - 1/2 kašičice
  • organski kakao - 50 g
  • pavlaka - 500 ml, punomasni, za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kokosovo mleko se stavlja u posudu na ringlu i dodaje se eritritol. U smesu se dodaje i organski kakao.

Još dok je sve na ringli, pasira se pasatorom dok se ne dobije glatka smesa.

Postepeno se dodaje i ksantan guma. Pasatorom se mute sve grudvice.

Tečnost treba da postane kao testo za palačinke. Nakon toga se smesa ostavlja da se ohladi, sipa se u odgovarajuću posudu i stavlja se u zamrzivač da se ohladi.

Pavlaka treba da odstoji nekoliko sati u frižideru pre nego što se umuti mikserom u gust krem.

U nju se dodaje smesa iz zamrzivača koja se ohladila na barem sat vremena. Sve se lepo izmeša dok se ne dobije homogena smesa.

Gotov krem se stavlja u kalupčiće za sladolede ili odgovarajuću kutiju. Ostavlja se da odstoji jednu noć.

Domaći sladoled se vadi veoma jednostavno iz kalupčića ako nakon vađenja iz zamrzivača ostavite kalupčiće sa strane na 5 minuta i nakon toga povučete čačkalicu.

Neka vam je ukusno sa mojim domaćim sladoledom sa eritritolom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: