Način pripreme
Današnji kolač sa eritritolom i trešnjama sadrži i steviju. Prvi put koristim ovu kombinaciju i sviđa mi se.
Nije previte slatko, ali je ukusno - bar se meni dopada.
Umute se jajasa eritritolom u prahu. Zagreva se sveže mleko i u njemu se rastvaraju tabletice stevije.
Sipa se u jaja i meša se žičanom mutilicom.
Dodaju se ulje, prašak za pecivo, belo brašno, ovsene pahuljice i kokosovo brašno.
Meša se u smesu za kolač.
Ostavlja se pet minuta da nabubre ovsene pahuljice i trešnje se očiste od koštica. Seku se na polovine zajedno sa parčićima jagoda, uvaljaju se u brašno, da ne potonu, i dodaju se u testo za dijetalni kolač.
Sipa se u posudu za pečenje na papir za pečenje od 20 sa 30 cm, odozgo idu parčići čokolade.
Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva.
Izvadite, blago ohladite, isecite na kvadrate i posipte blago šećerom u prahu.
Sjajan voćni kolač uz prve trešnje i jagode!
Prijatno!