Način pripreme
Sve sastojke sipajte u posudu srednje veličine i mešajte žicom dok se ne dobije homogena smesa.
Gotovu smesu sipajte u odgovarajuću kutiju i stavite u zamrzivač da se potpuno zamrzne.
Pripremamo karamel. Stavite šećer u duboku malu šerpu.
Dodajte 2 kašike vode, prstohvat soli i ostavite na šporetu dok se ne stvori lagani karamel.
Sklonite sa ringle, sačekajte 2-3 minuta i sipajte 100 ml vode.
Ponovo vratite na šporet i kuvajte oko 10 minuta dok se ne stvori gusti sirup.
Na kraju dodajte limunsku kiselinu i posle minut sklonite sa vatre.
Pustite da se karamel ohladi, a zatim odložite u suvu staklenu flašu ili teglu.
Kada odlučimo da domaći sladoled poslužimo sa karamelom, kutiju vadimo 5-10 minuta na sobnoj temperaturi.
Sladoled podeliti u odgovarajuće posude i po vrhu posuti karamel.