Način pripreme
Koristeći čašu za šampanjac, izrežite krugove iz listova šunke.
Operite ljute paprike, osušite ih i isecite po sredini, nožem zasecite osnovu cvetova sa vrha (od vrha polovine paprike).
Dobro je ako je rez dijagonalan da bi se dobio lepši izgled. Sačuvajte unutrašnji deo paprike sa semenkama, jer ćete ga koristiti za prašnike cvetova.
U svaku „čašicu“ ljutih papričica stavite po jedan krug šunke, koji prethodno blagu uvijete u levak. Zatim stavite u levak i unutrašnje žile paprike zajedno sa semenkama za prašnike.
Cveće poređajte u odgovarajuću posudu za serviranje. Pričvrstite pero mladog luka na svaki cvet kao drške cveća.
Operite krastavac bez ljuštenja, prepolovite ga i sa svake polovine oštrim nožem isecite po jedan ili dva lista. Oblikujte ih sa blagim dubljenjem kore i njima ukrasite tanjir.
Od jedne ljute papričice, vertikalno po sredini (bez uklanjanja drške), isecite dodatne listove.
Poslužite predjelo uz dobro ohlađeno piće i upozorite svoje goste na pikantan ukus!
Predjelo od pikantnih cvetova je spremno.
Komentari