Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Predjelo od karfiola

Predjelo od karfiola

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
752158133
Predjelo od karfiola
Fotografije: Anonymous
1 / 4
01/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Jen-dva i predjelo je gotovo - sada, ko želi da proba"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 400 - 500 g
  • majonez - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • beli luk - 4 čena
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ako koristite svež karfiol, prvo ga blanširajte u vreloj posoljenoj vodi 5-10 minuta, dok ne omekša.

Ako koristite sterilizovan karfiol iz tegle - 1 tegla je potpuno dovoljna, s tim što se prvo ocedi višak vode.

U posudu stavljamo ružice karfiola, majonez, mleko i čenove belog luka. Lepo je da se pasira dok se ne dobije glatka konsistencija.

Serviramo sa prepečenom kriškom hleba.

Napomena: Sterilizovan karfiol je slan, zato pazite sa količinom soli koju dodajete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: