Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Glazure»Karamel glazura od bombona

Karamel glazura od bombona

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
126231k64
Karamel glazura od bombona
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 3
10/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
3 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
8 min.
Porcije
1
"Slatki toping za kolače, torte, biskvite ..."

Potrebni sastojci

  • karamel bombone - 150 g
  • sveže mleko - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Karamel bombone potrebne za karamel glazuru treba da budu mekane, a ne tvrde.

4 kašike svežeg mleka dodajte u 150 grama karamel bombona i ostavite da se tope na laganoj vatri uz mešanje sve vreme.

Kada primetite da smesa počinje da vri, sklonite sa vatre, ali nastavite da mešate.

Ponovo vratite na vatru i nastavite na isti način dok ne dobijete glatku homogenu smesu.

Karamel glazura od bombona se ne sipa odmah na kolač, već se ostavi da se malo ohladi.

Potpuno ohlađen kolač se presipa glazurom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Super,hvala na receptu I detaljnom objašnjenju.
10.08.2022 21:22