Način pripreme
U posudu sipajte dve kesice tri u jedan i zalijte vrućom vodom.
Izmešajte i to je sirup za umakanje piškota.
Sipajte tečnu pavlaku, hladno sveže mleko i krem bez kuvanja. Mutite mikserom dok se ne dobiju mekani vrhići.
Dodajte maskarpone sir i ponovo mutite u vazdušasti krem, ali nemojte preterivati.
Odvojte 3 supene kašike belog krema za premazivanje odozgo, u ostali krem sipajte Nutelu po ukusu i mešajte proizvode dok se ne dobije jednaka boja. U kvadratnu vatrostalnu tepsiju poređajte red piškota, krem i treći red piškota obe vrste.
Polovinu torte sa piškotama namažite belim kremom, drugu polovinu kremom od Nutele.
Odozgo prođite viljuškom da se dobiju talasi. Ohladite na sat vremena.
Zagrejte pavlaku za kuvanje, dodajte komade crne čokolade i sipajte u levak od papira za pečenje.
Oblikujte čokoladnu rešetku, dekorišite svežim malinama, komadićima čokoladnih rolera i listovima mente za svežinu.
Ostavite tortu sa pavlakom na 1 noć da se stegne i onda isecite i jedite!
Neobična letnja torta - torta sa piškotama i rolerima.
Neka vam je letnje i ukusno!