Način pripreme
U dve potpuno suve posudi podelimo belanca i žumanca 4 jaja. Mutimo belanca dok se ne pretvore u penu i dodajemo 5 g šećera u prahu. Mutimo dok se ne dobiju tvrdi vrhići.
Mutimo žumanca sa još 50 g šećera u prahu dok se ne dobije sipkasta smesa.
U žumanca postepeno dodajemo belanca mešajući špatulom. Smesa treba da bude sipkasta. Dodajemo 80 g brašna, ponovo mešamo špatulom dok se ne dobije homogena smesa.
U tepsiju sa padajućim prstenom (20 cm) na dno stavljamo papir za pečenje i stavljamo smesu negde otprilike jedan prst. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni na 7-8 minuta. Pažljivo skidamo papir i ostavljamo na rešetci koru od keksa. Pečemo još jednu koru. Ukupno 2.
Ostalu smesu stavljamo u kesi, špric, isečemo ugao i na papir za pečenje špricamo domaće piškote. Napravite ih da budu velike koliko želite. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C na 7-8 minuta.
Krem:
U posudu stavljamo 4 supene kašike kikiriki putera, 4 supene kašike kravljeg maslaca na sobnoj temepraturi i 5 supenih kašika šećera u prahu. Lepo izmešamo kašikom. Stavljamo u kesu, špric sa dodatkom.
U tanjir stavljamo jednu koru, stavljamo krem i odozgo drugu koru. Dekorišemo domaću tortu sa piškotama piškotama, jagodama, kikirikije, listićima menta i čime god volite.
Posipamo efektnu tortu sa piškotama šećerom u prahu.