Efektna torta sa piškotama

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Efektna torta sa piškotama
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 5
16/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
24 min.
Ukupno
64 min.
Porcije
8
"Efektna torta sa piškotama za svaki poseban dan kada želite da iznenadite omiljenu osobu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer u prahu - 100 g + za posipanje
  • brašno - 80 g
  • za krem
  • kikiriki puter - 4 supene kašike
  • kravlji maslac - 4 supene kašike
  • šećer u prahu - 5 supenih kašika
  • za dekoraciju
  • jagode
  • kikiriki
  • menta - listovi
* merne jedinice

Način pripreme

U dve potpuno suve posudi podelimo belanca i žumanca 4 jaja. Mutimo belanca dok se ne pretvore u penu i dodajemo 5 g šećera u prahu. Mutimo dok se ne dobiju tvrdi vrhići.

Mutimo žumanca sa još 50 g šećera u prahu dok se ne dobije sipkasta smesa.

U žumanca postepeno dodajemo belanca mešajući špatulom. Smesa treba da bude sipkasta. Dodajemo 80 g brašna, ponovo mešamo špatulom dok se ne dobije homogena smesa.

U tepsiju sa padajućim prstenom (20 cm) na dno stavljamo papir za pečenje i stavljamo smesu negde otprilike jedan prst. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni na 7-8 minuta. Pažljivo skidamo papir i ostavljamo na rešetci koru od keksa. Pečemo još jednu koru. Ukupno 2.

Ostalu smesu stavljamo u kesi, špric, isečemo ugao i na papir za pečenje špricamo domaće piškote. Napravite ih da budu velike koliko želite. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C na 7-8 minuta.

Krem:

U posudu stavljamo 4 supene kašike kikiriki putera, 4 supene kašike kravljeg maslaca na sobnoj temepraturi i 5 supenih kašika šećera u prahu. Lepo izmešamo kašikom. Stavljamo u kesu, špric sa dodatkom.

U tanjir stavljamo jednu koru, stavljamo krem i odozgo drugu koru. Dekorišemo domaću tortu sa piškotama piškotama, jagodama, kikirikije, listićima menta i čime god volite.

Posipamo efektnu tortu sa piškotama šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: