Brza torta sa piškotama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
7992553k245
Brza torta sa piškotama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
22/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Najlakša i brza torta... piškote sa ukusnim kremom... i svi kod kuće su na sedmom nebu"

Potrebni sastojci

  • piškote - 300 g
  • maskarpone - 250 g
  • kisela pavlaka - 150 g
  • tečna pavlaka - 200 g, slatka
  • šećer u prahu - 4 kašike
  • bela čokolada - 100 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • esencija ruma - 1 kapsula
  • borovnice - maline za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute maskarpone, šećer i kisela pavlaka u gladak krem.

U drugoj posudi se umuti tečna pavlaka. Ako nije zaslađena umuti se sa još 4 kašike šećera.

Dva krema se pomešaju i pažljivo promešaju.

Bela čokolada se istopi na vodenoj pari i nakon što se blago ohladi, takođe se dodaje zajedno sa esencijom ruma. Krem se meša opet polako i pažljivo dok se potpuno ne homogenizuje.

Piškote se potapaju samo na trenutak u sveže mleko i poređaju jedna do druge uspravljene u kalupu sa pokretnim ivicama. Nakon toga natoljenim piškotama se pokriva gusto i dno kalupa.

Preko njih se rasporedi polovina krema. Kalup može da se lupi jednom, dva puta po stolu ili radnoj površini, da izađe vazduh. Poređa se drugi sloj piškota i premaže se preostalim kremom.

Kalup se uvija prozračnom folijom i stavlja u frižider na oko deset sati.

Pre serviranja se garnira svežim voćem - u ovom slučaju borovnicama i malinama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: