Način pripreme
Umutite maslac (meki, sa sobne temperature) zajedno sa polovinom šećera u prahu i fino narendanim korama limuna (samo žuti deo).
Sameljite u blenderu tikcicu sa preostalim šećerom u prahu.
Iseckajte urme na krupno, a orahe na sitnije.
Uz neprestano mešanje dodajte jaja jedno po jedno u maslac krem, posle stavite samlevenu tikvicu i brašno, prosejano sa praškom za pecivo.
Dodajte rum, urme i orahe i dobro promešajte špatulom, da ih rasporedite ravnomerno.
Ako vam se smesa za kolač sa tikvicama učini ređa, stavite još malo brašna, mnogo zavisi koliko će vode pustiti sama tikvica, a zavisi i od veličine jaja. Moja jaja su bila srednje veličine.
Sipajte smesu u kalup za kolač, prethodno namazan i posut brašnom.
Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta.
Maslac kolač sa tikvicama je neverovatno ukusan i sočan!