Način pripreme
Voćni kolač se sprema u kalupu veličine 20-22 cm. Umutite maslac sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte jaja, jedno po jedno, a nakon svakog dobro promešajte. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilom.
Promešajte i podelite smesu na dva dela, da jedno bude veće od drugog.
Ostavite veći deo u frižideru bar jedan sat ili u zamrzivaču 30 minuta. Nakon toga ga razvucite u odgovarajuću posudu za pečenje.
Isecite šljive i breskvu na kocke. Rasporedite ih preko testa. Dodajte maline i kupine. Pospite smeđim šećerom.
Drugi deo testa pomoći kašike rasporedite preko voća, a niej potrebno da bude sasvim prekriveno.
Pecite na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Izvadite i servirajte dobro ohlađeno, posuto šećerom u prahu i po želji sa sladoledom.
Maslac kolač sa voćem je gotov.