Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel sa zaslađivačem

Krem karamel sa zaslađivačem

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k128
Krem karamel sa zaslađivačem
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
24/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Mmm - dijetalni krem karamel bez šećera koji možete jesti po volji"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • žumanca - 3 komada
  • eritritol - 60 g
  • tečna pavlaka - 250 ml, 30% masti
  • vanila - u prahu, 1 kesica
  • karamel toping - 60 ml, bez šećera
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi se mute jaja i žumanca, dodaje se eritritol, poželjno je da on bude u prahu. Ako je u kristalima, možete da ga sameljete u mlinčiću za kafu.

Dodajte i vanilu. Na kraju postepeno u tankom mlazu dodajte tečnu pavlaku. Mešajte dok se ne dobije homogena smes.a

Tri posudice poređajte u duboku tepsiju koja je napunjena vodom. U svaku posudicu stavite na dno deo topinga od karamele koji je bez šećera. Smesu od jaja stavite u kalupčiće za pečenje na toping.

Rerna treba da bude prethodno zagrejana do 180°C.

Peče se otprilike 60 minuta tako što može da se proba da li je gotovo - vrhom noža da se bocne krem karamel i ako nije tečan, znači da se stegnuo i da je gotov.

Kada se u potpunosti ohladi, krem karamel sa eritritolom se stavlja u frižider na barem 2 sata.

Možete direktno da konzumirate iz posudice, ali ako želite kožete da oslobodite desert tako što vrhom noža opkolite zidove čašice za krem karamel kako bi se lakše odlepilo. Okrenite čašu na tanjir energično i podignite je.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: