Način pripreme
U dubokoj posudi se mute jaja i žumanca, dodaje se eritritol, poželjno je da on bude u prahu. Ako je u kristalima, možete da ga sameljete u mlinčiću za kafu.
Dodajte i vanilu. Na kraju postepeno u tankom mlazu dodajte tečnu pavlaku. Mešajte dok se ne dobije homogena smes.a
Tri posudice poređajte u duboku tepsiju koja je napunjena vodom. U svaku posudicu stavite na dno deo topinga od karamele koji je bez šećera. Smesu od jaja stavite u kalupčiće za pečenje na toping.
Rerna treba da bude prethodno zagrejana do 180°C.
Peče se otprilike 60 minuta tako što može da se proba da li je gotovo - vrhom noža da se bocne krem karamel i ako nije tečan, znači da se stegnuo i da je gotov.
Kada se u potpunosti ohladi, krem karamel sa eritritolom se stavlja u frižider na barem 2 sata.
Možete direktno da konzumirate iz posudice, ali ako želite kožete da oslobodite desert tako što vrhom noža opkolite zidove čašice za krem karamel kako bi se lakše odlepilo. Okrenite čašu na tanjir energično i podignite je.