Džadžak

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Džadžak
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
2
"Najbolje je jesti ohlađenu kao prilog za pečenje ili roštilj... Mmmm..."

Potrebni sastojci

  • krastavci - 1 komad
  • so
  • nana - 1/2 kašičice, suva
  • mirođija - 3 grančice
  • beli luk - 2 čena
  • kiselo mleko - 250 g
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Džadžak je turska verzija grčke Dzadziki salate ili bugarske Snežanke, sa malim razlikama u svom sastavu.

Za ovu mlečnu salatu potrebno je oljuštiti jedan krastavac, iseći ga na kockice i staviti u posudu.

Začinite solju po ukusu i promešajte. Dodaju se suva nana, sitno iseckana mirođija i izgnječeni čen belog luka.

Sledi gusto kiselo mleko, sveže ceđeni sok od limuna i maslinovo ulje.

Salata se promeša i spremna je za serviranje.

Poželjno je jesti je ohlađenu kao prilog za pečenje ili roštilj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: