Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Paradajz salata»Mediteranska salata Pancanela

Mediteranska salata Pancanela

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Mediteranska salata Pancanela
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
3
"Osim ove mediteranske salate Pancanele, ništa vam drugo i ne treba - sa toliko namirnica u sebi, dovoljno će vas zasititi"

Potrebni sastojci

  • baget - pola
  • paradajz - 6 komada (različitih boja)
  • beli luk - 1 čen
  • crveni luk - 1 glavica
  • so
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • biber - 1/3 kašičice, mleven
  • bosiljak - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pancaneleta je tipično jelo iz regiona centralne Italije.

U početku se smatralo hranom siromašnih, koja se pripremala od starog nakvašenog hleba.

U ovom receptu umesto starog hleba se koristi baget. Nasecite ga na kriške i zapecite ih do lepe boje u tosteru ili rerni.

Paradajz operite i nasecite na srednje velike komade, kockice ili kolutove. Stavite ih u posudu za salatu, dodajte izgnječeni čen belog luka i na kolutove nasečeni crveni luk.

Salatu posolite, dodajte sirće, maslinovo ulje i malo mlevenog bibera.

Na kraju dodajte naseckane prepečene kriške bageta i sveže listove bosiljka.

Promešajte i salata je spremna za posluženje.

Mediteranska salata Pancanela - zaista jedinstvena salata sa paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: