Način pripreme
Prvo napravite nadev. Stavite višnje sa polovinom vode i šećera na ringlu. Ostavite ih da uzaviru otprilike 10 minuta.
U ostaloj količini vode istopite skrob. Sipajte smesu u višnje i mešajte dok se ne zgusti. Dodajte cimet i skinite sa ringle. Ostavite da se ohladi.
U posudi pomešajte brašno, so i šećer. Dodajte maslac naseckan na kockice i pomoću viljuške brzo razmesite. Dodajte vodu u etapama. Oblikujte glatko testo. Ostavite u frižideru da se stegne.
Nakon toga ga razvijte i isecite krugove, malo veće od kalupčića u kojima ćete peći.
Stavite svaki kružić u nauljene kalupčiće. Pažljivo pritisnite, a višak odstranite.
Nadevom napunite korpice. Odozgo napravite cvetiće od ostalog testa. Stavite ih u zamrzivač na 20 minuta. Namažite umućenim jajetom i pecite na 180 stepeni 20 minuta.
Izvadite, ostavite pite da se blago ohlade i servirajte ih tople sa kuglom sladoleda.
Mini pita sa višnjama je veoma uspešna.