Način pripreme
U dublju posudu narendati napolitanke (200 g) pa dodati ulje i margarin i mesiti rukama dok se sajstojci lepo sjedine. Od ove mase u kalupu oblikovati dno kore pritiskajući rukama. Ostaviti u frižideru da se stegne.
Želatinu dodati 70 ml vode i promešati. U šerpu na šporetu naliti 150 ml soka od višnji (onog iz kompota) pa dodati 50 g šećera i sok polovine limuna. Dodamo i nabubreli želatin. Mešamo dok se želatin rastopi, pa sklonimo sa vatre.
Sačekamo dok se ohladi, pa dodamo voćni jogurt. Umutiti mikserom pola litra slatke pavlake dok ne dobije potrebnu čvrstinu pa dodati zajedno sa jogurtom u istu posudu.
50 gr napolitanki naseckati na manje komade. Dodati i njih filu pa sve promešati. Dodati i 200 g višanja i opet mešati.
Polovinu dobijenog krema naneti na koru u kalupu. Duguljasti keks natapati u 100 ml soka od višanja, pa složiti preko krema. Preko naneti preostali krem.
Staviti u frižider na nekoliko sati da se torta stegne.
U lonac na tihoj vatri sipamo 250 ml soka od višanja, dodamo 100 g šećera i prašak za puding pa mešamo sve dok ne dobijemo puding. Dodamo 100 g višanja i promešamo.
Mikserom umutimo 150 ml slatke pavlake dok ne dobijemo čvrst šlag.
Tortu izvaditi iz frižidera i odstraniti kalup.
Na sredinu torte staviti preliv sa pudingom od višanja. Ukrasiti tortu šlagom pomoću poslastičarskog šprica. Služiti dobro rashlađeno.
Prijatno!