Način pripreme
Za ovaj neverovatni mus od čokolade za tortu zagrejte 250 ml pavlake dok ne provri. Sklonite sa ringle i nalomite unutra čokoladu. Ostavite minut-dva, nakon toga promešajte špatulom, dok se čokolada potpuno ne rastopi.
Ostavite čokoladnu smesu da se ohladi na sobnu temperaturu, mešajući povremeno.
U drugu posudu stavite maskarpone i šećer u prahu i promešajte u gladak krem.
Dodajte ohlađen čokoladni krem maskarpone u porcijama, mešajući.
Preostalih 250 ml pavlake umutite mikserom na visokoj brzini dok vrhovi ne budu mekani.
Počnite da je dodajete u čokoladnu smesu, mešajući špatulom.
Dobija se veoma vazdušast čokoladni mus, pogodan za različite čokoladne torte.
Sa ovim musom možete da napravite keks tortu ili tortu od piškota. Prethodno potopite keks ili piškote u zagrejano sveže mleko.
Mus je pogodan takođe za čokoladne ili vanila kore, koje je dobro preliti, ako želite sočnije torte.
Ova količina čokoladnog musa je dovoljna za tortu sa tri kore prečinka 28 cm.