Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom, dodajte kiselo mleko sa rastvorenom sodom i ponovo umutite.
Dodajte maslac, umutite i počnite da dodajete brašno prosejano sa praškom za pecivo, prvo mešajući drvenom kašikom, a zatim meseći rukama.
Umesite testo za kolače srednje tvrdoće.
Pravite male kuglice /odredite po udubljenjima u presi/. Pokušajte sa određenom količinom testa i odredite tačnu.
Stavite presu na šporet da se zagreje.
Zatim je premažite uljem silikonskom četkom.
Stavite po jednu lopticu u svako udubljenje i zatvorite presu.
Pecite nekoliko minuta.
Pečem 2 minuta na jednoj strani pa okrenem presu i pečem mirisne kolače na drugoj strani. Zatim po potrebi završim pečenje na drugoj strani. Ne znam da li je ovo kako treba, ali ja ih pečem ovako.
U stvari, peku se dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Pažljivo ih izvadite, lako se skidaju, ali ipak pazite da ne zagore retro kolači u presi!