Način pripreme
Mleko i šećer se stavljaju u šerpicu i zagrevaju do ključanja. Ključaju oko 2-3 minuta uz neprestano mešanje.
Potom se dodaju orasi, promešaju se i sklanjaju se sa šporeta. Dodaje se omekšali margarin i sjedini sa smesom od mleka i oraha.
Filovati kore. Ne treba stavljati puno, da bi imalo za sve kore. preko fila ide sledeća kora i tako redom. Poslednja se ne premazuje filom već glazurom.
Kada se utroši sav fil, prekrije se folijom ili papirom za pečenje, pritisne se nečim težim kako bi se korice slepile i ostavi na hladnom.
Kad se torta ohladi i stegne, premazuje se glazurom.
Vrelom vodom se prelije prah šećer i muti viljuškom. U to se dodaje nekoliko kapi limunovog soka (paziti da se ne pretera, da ne bi bilo previše kiselo) i malo ekstrakta od maline ili boje za kolače.
Kad se rozen torta ohladi i stegne, najbolje narednog dana, seče se na kocke ili štanglice.