Način pripreme
U šerpu sam stavila šećer, prelila mlekom i kuvala uz stalno mešanje. Kuvala sam nekoliko minuta pa dodala samlevene orahe i odmah sklonila sa šporeta.
U smesu od mleka, šećera i oraha sam dodala margarin i mešala dok se margarin nije otopio.
Ovim filom sam filovala kore. Preko kore sam stavljala malo fila i razmazala ga u tankom sloju. Preko fila sam stavljala koru i tako dok sve kore nisu utrošene. na poslednju koru se ne stavlja fil.
Nafilovane kore treba pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se ohlade. Najbolje je tokom cele noći.
Sledećeg dana sam kore prelila glazurom, koja se priprema tako što se šećer u prahu prelije sa 3 kašike proključale vode i muti da se voda i šećer sjedine. U taj šećer se doda malo limunovog soka i nekoliko kapi crvene boje ili arome maline.
Kad se glazura stegla isekla sam rozen tortu na kocke oštrim nožem.