Moja brza Rozen torta

MajaMaja
Šegrt
281055
Moja brza Rozen torta
Fotografije: Maja
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
20
"I lepa i ukusna, za svaku prazničnu trpezu."

Potrebni sastojci

  • Fil
  • mleko - 300 ml
  • šećer - 300 ml
  • orasi - 400 g
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • margarin - 250 g
  • kore za rozen tortu - 1 pakovanje
  • Glazura
  • šećer u prahu - 250 g
  • voda - 3 supene kašike
  • sok od limuna - 1/2 kafene kašičice
  • aroma maline - po potrebi, ili crvena prehrambena boja
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sam stavila šećer, prelila mlekom i kuvala uz stalno mešanje. Kuvala sam nekoliko minuta pa dodala samlevene orahe i odmah sklonila sa šporeta.

U smesu od mleka, šećera i oraha sam dodala margarin i mešala dok se margarin nije otopio.

Ovim filom sam filovala kore. Preko kore sam stavljala malo fila i razmazala ga u tankom sloju. Preko fila sam stavljala koru i tako dok sve kore nisu utrošene. na poslednju koru se ne stavlja fil.

Nafilovane kore treba pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se ohlade. Najbolje je tokom cele noći.

Sledećeg dana sam kore prelila glazurom, koja se priprema tako što se šećer u prahu prelije sa 3 kašike proključale vode i muti da se voda i šećer sjedine. U taj šećer se doda malo limunovog soka i nekoliko kapi crvene boje ili arome maline.

Kad se glazura stegla isekla sam rozen tortu na kocke oštrim nožem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: