Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Janija od luka i masline

Janija od luka i masline

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4481501k207
Janija od luka i masline
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
13/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Definitivno će vam biti ukusna moja janija od luka sa maslinama"

Potrebni sastojci

  • luk - 4 velike glavice
  • masline - oko 400 g
  • brašno - 1 kašika
  • paradajz pire - 2 kašike (po želji)
  • so
  • čubar
  • peršun - suv
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se zaprži da bude zlatast.

Posle se dodaje brašno i promeša se dobro da prekrije luk.

Stavlja se paradajz pire i začini.

Sipa se ok 2 do 2 i po šolje vode i nakon što provri janija od luka, ostavlja se da se krčka, dok luk potpuno ne omekša.

Janija se pasira i na kraju se dodaju masline.

Definitivno će vam biti ukusna moja janija od luka sa maslinama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: