Masline u salamuri

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
05/10/2019
"Morska so i strpljenje - ništa drugo ne treba za spremanje mariniranih maslina "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano90
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • masline - crne, sveže ubrane
  • morska so
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Treba mnogo pažljivo da očistite masline od svih drški, listova i tako dalje. Za spremanje salamure vam je potrebna krupna morska so, a odnos vode i soli da bude oko 80-100 g soli na litar vode.

Netradicionalan način za proveru salamure je pomoći sasvim svežeg jajeta - ako je dovoljno slano, ono neće potonuti na dno posude u koju je stavljeno.

Masline se natope u salamuri bar 30 dana, pri čemu treba da su pokrivene nekom posudom, tako da ne isplivaju na površinu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar