Masline u salamuri

MarianeMariane
Džedaj
14947
Masline u salamuri1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
"Morska so i strpljenje - ništa drugo ne treba za spremanje mariniranih maslina"

Potrebni sastojci

  • masline - crne, sveže ubrane
  • morska so
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Treba mnogo pažljivo da očistite masline od svih drški, listova i tako dalje. Za spremanje salamure vam je potrebna krupna morska so, a odnos vode i soli da bude oko 80-100 g soli na litar vode.

Netradicionalan način za proveru salamure je pomoći sasvim svežeg jajeta - ako je dovoljno slano, ono neće potonuti na dno posude u koju je stavljeno.

Masline se natope u salamuri bar 30 dana, pri čemu treba da su pokrivene nekom posudom, tako da ne isplivaju na površinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: