Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Janija od luka sa komadima svinjetine

Janija od luka sa komadima svinjetine

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Janija od luka sa komadima svinjetine
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
22/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"I dok se meso priprema, trčite po još vina, zato što ovo ukusno jelo pije dosta"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 - 600 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • luk - 3 - 4 glavice
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • paradajz pire
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i isečemo svinjsko meso na zalogaje. U šerpi ugrevamo ulje i dodajemo meso da ga pržimo.

Luk očistimo od ljuske i sečemo ne mnogo sitno. Beli luk takođe oljuštimo i isečemo.

I luk, i beli luk dodajemo u meso i posipamo biberom i alevom paprikom.

Dodajemo i paradajz pire i sve lepo promešamo dobro.

Sipamo 1 šolju vode, promešamo i poklopimo šerpu.

Ostavljamo tako janiju da se dinsta oko 20 minuta, što je potpuno dovoljno da samo jelo bude gotovo.

Serviramo dok je još toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: