Način pripreme
U posebnu posudu prvo pomešati sve suve sastojke: brašno ražano i integralno, pahuljice, mlevene lešnike, šećer, kakao i cimet.
U drugu posudu posebno istopiti puter i u njega dodati med. Preliti sa njim suve sastojke.
U drugu šerpicu staviti vodu da provri pa onda dodati sodu bikarbonu. Kada počne da peni, izmešati pa dodati istopljenom puteru i suvim sastojcima.
Potom sve sastojke izmešati varjačom pa posle može i rukama, da se smesa dobro sjedini.
Kašičicom odvajati testo pa praviti kuglice i oblikovati keksiće pa ih ređati u pleh tj na papir za pečenje.
Peći keksiće oko desetak minuta. Izvaditi ih rerne i ostaviti da se prohlade u plehu. Ražani keksići će biti meki ali će se kasnije stvrdnuti i biće krckavi.
Ražani keksići sa lešnikom odlično idu uz čaj ili kafu!
Komentari