Čupavci sa lešnikom

MajaMaja
Šegrt
26950
Čupavci sa lešnikom
Fotografije: Maja
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Prosto se tope u ustima, probajte i uverićete se."

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 kom
  • šećer - 10 s.k.
  • mleko - 100 ml
  • ulje - 13 s.k.
  • brašno - 16 s.k.
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • preliv
  • mleko - 150 ml
  • čokolada - 150 g
  • margarin - 150 g
  • šećer - 150 g
  • lešnik - oko 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca treba umutiti sa šećerom da budu čvrsta. U umućena belanca se dodaju žumanca i sve izmeša.

U umućena jaja se dodaju ulje i mleko da se sjedine. zatim se dodaje brašno i prašak za pecivo i sve se dobro umuti.

Pleh u kome će se peći obložiti papirom za pečenje, pa peći oko pola sata dok ne bude gotova kora.

Kad se ohladi kora treba da se iseče na kocke i sa svih strana prelije čokoladnom glazurom. Najbolje je svaku kocku nabosti viljuškom i umakati, pa odmah valjati u mlevene lešnike.

Glazura se pravi tako što se mleko, margarin, šećer i čokolada zagrevaju u šerpici na umerenoj temperaturi sve dok se potpuno ne istope i sjedine.

Čupavci sa lešnikom se služe ohlađeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: